NBA sztárokat rajzol az iPad Pro művész

Apple Hírek   |   2017.04.17 - 11:04   |   Írta: Pausch Rita   |   2984
17. ápr NBA sztárokat rajzol az iPad Pro művész

Az Apple legerősebb táblagépén egészen elképesztő rajzok születhetnek.

Nem csak, hogy a fantasztikus végeredményt láthatjuk, de még az alkotói folyamatba is betekintést nyerünk. Így rajzol egy profi, egy profi eszközzel.

A sportrajongó, tanár és illusztrátor, III. Robert Generette a Mashable-nek mutatta be alkotásait, többek között az NBA sztárról Kevin Durant-ról. A képek iPad Pro készüléken, Apple Pencillel készültek és annyira jól sikerültek, hogy még az Apple is felfigyelt a marylandi alkotó munkásságára és sajtóközleményt adott ki róla.   

Mert lehet annál jobb reklám egy eszköznek és egy cégnek, mint a valós használat útján felmutatható eredmények? Aligha. A képeken látható vibráló, dinamikus alkotásokat a művész az Adobe Illustrator Draw alkalmazásában hozta létre.

A férfi beceneve Rob Zilla, mivel egyesek szerint ő a vektoros művészet szörnyetege. Képei a médián és a gyártón túl, természetesen a megörökített játékosoknak és csapatoknak is feltűntek. A nyugati főcsoportban győzelmet aratott Golden State Warriors olyannyira figyelmet szentel Rob Zillának, hogy megbízták képek készítésével, bár hozzá kell tenni, elsőként a Washington Wizards szerződtette ugyanerre a feladatra.

A 43 éves művész azt mesélte, hogy éjjel, amikor leül a meccseket nézni, muszáj rajzolnia közben. Napközben egy középiskolában fényképészetet tanít és büszke arra, hogy ezen a téren az old school vonalat részesíti előnyben, a sötétszobát és a 35 mm-t. Viszont gyermekkora óta rajzol, már 3 évesen feltűnt az édesanyjának a tehetsége, majd később tanárainak is. Az iPadet megelőzően is vonzódott a digitális alkotáshoz, akkor még MacBook Prót használt és az Illustratort.

Rob Zilla története igazi inspiráció lehet a digitális művészeknek és persze annak bemutatására sem utolsó, hogy mire képes az iPad Pro, ha tehetséges művész kezeli.

Forrás: Apple, Mashable, III. Robert Generette

Kapcsolódó cikk:
Az iPad Pro még mindig jobb a PC-nél [videó]
Szétkapták az iPad Pro-t
Elképesztően jól sikerült az új iPad kijelzője



Kommentek megjelenítése