Nem tűnik el az Apple a professzionális porondról

Apple Hírek   |   2017.03.01 - 15:38   |   Írta: Zoltan C   |   1855
01. márc Nem tűnik el az Apple a professzionális porondról

Tim Cook nyugtatott meg mindenkit tegnapi interjújában, ugyan jó pár éve nem frissült az Apple legfelső kategóriája, de nem is feledkeztek meg róla.

Tegnap összeültek Cupertinóban az Apple részvényesei és kérdésekkel bombázhatták Tim Cook Apple vezért, felróva neki, hogy a professzionális felhasználók - értsd: olyanok akiknek a munkája megkíván például egy Mac Pro-t - nem igazán voltak kiszolgálva az elmúlt években.

Cook igyekezett lenyugtatni a kedélyeket:

Hamarosan többet fogunk tenni a pro területen. Nagyon fontos számunkra a professzionális, kreatív terület.

Sokan aggódnak amiatt, hogy teljesen megszűnhet az asztali Mac vonal, különös tekintettel a Mac Pro-ra. Ne felejtsük, a Mac Pro 2013 decembere óta változatlan, azaz több mint 1100 napja semmilyen frissítés nem érkezett.

A többi asztali Mac is már több, mint egy éve ugyanazt kínálja. Az iMac utoljára 2015 októberében lett frissítve - több mint 500 napja. A Mac mini pedig 2014 októberében, több mint, 860 napja.

Tim hangsúlyozta, hogy rengeteg munka folyik jelenleg is a háttérben. Persze azért nem esett szó egy közeljövőben esedékes Mac mini vagy Mac Pro frissítésről, de legalább pletykák vannak új iMac-ekről. Ezeket AMD processzorokkal és USB-C portokkal szerelhetik fel.

A meetingen továbbá megtudakolták Cooktól mi igaz a Mac és az iPad potenciális összeolvadásáról, egy érintőkijelzős Mac formájában. Ugyan mélyebb részletekbe nem akart belemenni a főnök, de megerősítette, hogy az iPad és a Mac két teljesen független termékvonal, különböző felhasználási módra is tervezve.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: Tim Cook váratlanul felbukkant egy francia Apple üzletben

Ennyit költ az Apple Tim Cook biztonságára

Tim a legnagyobb vezetők között

 


Kommentek megjelenítése