Apple Parknak fogják hívni hivatalosan az Apple új, űrhajószerű központját

Apple Hírek   |   2017.02.22 - 18:15   |   Írta: Zoltan C   |   2369
22. feb Apple Parknak fogják hívni hivatalosan az Apple új, űrhajószerű központját

Áprilisban nyit csak ugyan, de legalább már hivatalos neve az van: Apple Park.

Korábban, mint "Spaceship" (azaz: Űrhajó), vagy Apple Campus 2 volt ismeretes a hatalmas kiterjedésű komplexum, amely nyár végére fog csak teljesen elkészülni, de már áprilisban elkezdenek a dolgozók beköltözni a rendkívűl futurisztikus, kerek főhadiszállásra. Nem véletlen az Apple Park kereksége, ugyanis ezzel az Apple a dolgozók véletlenszerű interakcióit szeretné növelni ‒ bármi is legyen ez.

Egy rövid ideig azt is rebesgették, hogy Steve Jobs Campusként fog futni a hely, de mivel Steve Jobs, minden volt, csak szentimentális nem, ez az ötlet felsőbb körökben igazából fel sem merült.

Legalább, a campus ezer ülőhelyes konferenciaközpontja fogja viselni az alapító nevét, egészen pontosan Steve Jobs Theaternek fogják hívni ‒ és valahogyan így képzelik el:

A Steve Jobs Theater bejelentése szimbolikus erejű is, hiszen február 24-én lenne 62 éves a néhai Apple vezér és alapító. Így emlékeztek meg róla a bejelentés kapcsán a hozzá közel állók:

Tim Cook:

„Steve víziója az Apple számára továbbra is benne él a cégben. Az volt a szándéka, hogy az Apple Park az elkövetkezendő generációk számára legyen az innováció otthona. A munkaállomások és a rengeteg zöldterület, mind azt a célt szolgálják, hogy egyszerre inspiráljanak bennünket és a környezetnek is javára legyen. Sikerült megalkotnunk kategóriájának legenergiahatékonyabb épületét a világon és az egész campus megújuló energiaforrásokat fog használni.”

Laurene Powell Jobs (Steve özvegye):

„Steve-et mindig inspirálta és felvillanyozta a kaliforniai táj. Ez volt a kedvenc vidéke elmélkedésre. Kétségtelen, hogy az Apple Park remekül őrzi Steve szellemét. Ki lenne teljesedve ezen a helyen, akárcsak az Apple dolgozói lesznek, miután munkához látnak ezen a ragyogóan megtervezett campuson.”

Jony Ive

„Steve rengeteg energiát fektetett abba, hogy élettel teli, kreatív környezeteket teremtsen, illetve támogasson. Az új campus megtervezéséhez és kivitelezéséhez ugyanazzal az elszántsággal és dizájn alapelvekkel álltunk, mint amelyek termékeinket is jellemzik.”

Körülbelül 12 ezer Apple dolgozót fog befogadni az épület (ez olyan mintha harmincöt 747-es Boeinget teletöltenénk). Lesz benne látogatói központ, kávézó a nyilvánosságnak, környezetbarát megoldások mindenütt, és ami igazán durva: konditerem 75 millió dollárért.

Forrás: cultofmac.com

Fotó: Apple.com

Kapcsolódó cikk:
Így áll most az Apple Campus 2 [Videó]
Zöld utat kapott az Apple Campus II
1170 milliárdból épül az Apple új főhadiszállása
4K drónfelvétel az Apple Campus 2-ről


Kommentek megjelenítése