Új kijelző technológiával érkezik az Apple Watch 3

Apple Hírek   |   2017.02.21 - 17:29   |   Írta: Zoltan C   |   4243
21. feb Új kijelző technológiával érkezik az Apple Watch 3

Várhatóan 2017 második felében

A harmadik generációs Apple Watch egy eddig nem látott kijelző technológiát kaphat, amit üvegfilm panelnek neveznek. Ez válthatja az Apple Watch 2  touch-on-lens megoldását (akit részletesebben érdekel ez a technológia itt és itt olvashat róla). A nem túl fantáziadúsan elnevezett következő Watch szállítmányok 2017 második felében várhatóak az üzletekbe.

Elvileg ugyanaz a taiwani cég, a TPK Holding gyárthatja az üvegfilm paneleket, amely az előző generáció paneleit is készítette. Ugyanakkor nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy 2016-ban komoly bevételkiesést okozott az Apple-nek a TPK gyártási problémái. Nem kizárt, hogy ezért inkább a taiwaniak átállnak AMOLED kijelzők gyártására androidos készülékek számára, az új panelek gyártása pedig a szintén taiwani General Interface Solution vagy a hong kongi Biel Crystal Manufactory kezébe kerül.

Különböző források is megerősítették, hogy a TPK gyártási nehézségei a touch-on-lens kijelzők enyhe hajlítottságára vezethető vissza. Az üvegfilm esetében nem állnak fent ilyen problémák, sőt még olcsóbb is. Elvileg, az üvegfilm panelek ellenállóbbak is a karcolásokkal és a magas hőmérséklettel szemben és ha ez még nem lenne elég, tisztításuk is egyszerűbbnek ígérkezik.

Forrás: idownloadblog.com


Kommentek megjelenítése