Egy éjszaka az iPhone 7-tel

Apple Hírek   |   2017.01.30 - 23:50   |   Írta: Pausch Rita   |   2855
30. jan Egy éjszaka az iPhone 7-tel

Folytatódik a „Shot on iPhone” kampány, most azonban a profiké a terep.

A két éve útjára indított „Shot on iPhone” (iPhone-nal fotózva) kampányban korábban bárki fotói és videói megjelenhettek, ha az Apple beleszeretett a műbe. Most azonban az almás cég egy maréknyi profi fotóst kért fel a feladatra, hogy örökítsenek meg egy éjszakát alkonyattól pirkadatig az iPhone 7 kamerájával.

A fotósok a világ különféle pontjain ragadtak iPhone-t, hogy képeket készítsenek. A sarkvidéki barlangoktól az indonéz vulkánokon és Johannesburg éjszakai klubjain át, egészen a sanghaji háztetőkig készültek a képek.

Persze mindez nem jelenti, hogy a fotósok helyi személyek lennének. A vulkán fotókat például egy chicagói fotós, Reuben Wu készítette, aki Jáva szigetére utazott, hogy a 130 aktív vulkán vidékén lőhessen néhány jó képet. Az iPhone 7-et egy drónra erősítette és így készített lélegzetelállító képeket a lávafolyamról.

Ruairidh McGlynn Izlandot vette célba, majd a tökéletes helyszínhez egy éjszakán át kutyaszánnal is utazott. Szokatlan sorozatot akart készíteni, hogy az emberek kicsit újraértékelhessék a fotóin keresztül, az egyébként ikonikus izlandi tájakat.

A dél-afrikai Elsa Blenda nem utazott messzire. Ő Johannesburg szerinte színes, energikus és élettel teli éjszakáját választotta témájául. Hasonlóan Jennifer Binhez, aki a szülővárosát, Sanghaj éjszakáját fotózta többek között a háztetőkről.

Az illinois-i Kristin Kelley pedig egy gyermek perspektíváját választotta az éjszakai pillanatok megörökítéséhez.

A világon minden nap – és éjszaka – több fotót készítenek iPhone készülékekkel, mint bármilyen más kamerával. Az iPhone 7 optikai képstabilizátora, az f/1,8 apertúra-tartományú és hatrészes lencse még inkább megkönnyíti a fotók és videók készítését, még akár éjszakai fényviszonyok között is.

A fotósok munkáit mától kezdi el közzétenni az Apple 25 országban.

A többi képet a cikk alatt, a galériában láthatjátok!

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
A Shot on iPhone kampány 50 árnyalata
Shot on iPhone: újabb két videó érkezett!
Ezek is fotók iPhone 6-tal


Galéria képek


Kommentek megjelenítése