Különleges kiadást kapott a Trónok Harca

Apple Hírek   |   2016.10.23 - 12:45   |   Írta: B.Balázs   |   5120
23. okt Különleges kiadást kapott a Trónok Harca

Óriási meglepetéssel készült az Apple a rajongóknak.

A tűz és jég dala George R.R. Martin világsikerű regényciklusa, melyből napjaink egyik legkedveltebb sorozata készül, és melynek első része a Trónok harca. Habár a regény Magyarországon csak 2003-ban jelent meg, az Egyesült Államokban már 1996 óta teszi boldoggá a fantasy-rajongók mindennapjait. A több díjat is bezsebelt széria 20. születésnapjának alkalmából az Apple az első könyv bővített változatával lepte meg az iBooks felhasználókat, melyet a fennmaradó négy kötet is követni fog hamarosan.

Életre keltett epizódok és különböző interaktív meglepetések teszik teljesen egyedivé az amúgy is izgalmakkal teli történetet. Az olvasók többek között elmerülhetnek Westeros házainak krónikáiban, ahol a karakterek részletes bemutatása és extra leírások teszik még testközelibbé a cselekményt. Minden könyvet kiegészítettek egy szójegyzékkel, ami bemutatja a házak leszármazottait és a szereplők kapcsolatát. A lenyűgöző vizuális élményt nyújtó függelékben megtalálható mind a 92 család címere, illetve leírás tagjaikról, területeikről és szövetségeseikről is.

A készítők még egy meglepetéssel készültek – ha mindez nem lenne elég –, ugyanis betekintést kaphatunk a még most készülő, jövő évben megjelenő hatodik epizódba, A tél szeleibe. 

George R.R. Martin szerint egy új korszak kezdődött a könykiadás történelmében. Ezek a bővített, digitális változatok úgy teszik elérhetővé és átélhetővé a felhasználó számára az olvasást, ahogy ezelőtt eddig még soha semmi. Bármi, amit eddig nem értettél, amiről több információt szerettél volna kapni, most egy kattintással hozzáférhetővé válik.

A kiadás kizárólag angol nyelven tölthető le az iBooks-on 9 dollárért, míg a sorozat többi része jelenleg előrendelhető státuszban várakozik a megjelenésre.

Forrás: Apple




Kommentek megjelenítése