Az iOS készülékek felén már iOS 10 van

Apple Hírek   |   2016.09.29 - 18:46   |   Írta: Zoltan C   |   3645
29. szept Az iOS készülékek felén már iOS 10 van

Csak ne lennének olyan csúnyák az értesítések zárolt képernyőn...

Csupán két héttel az iOS 10 útjára bocsátása után, az új operációs rendszer az iOS eszközök 48,1%-át tudhatja magáénak.

Így egy picivel több készüléken fut iOS 10, mint iOS 9 ‒ ugyanis a fennmaradó 47,79%-án az iPhone-oknak, iPad-eknek és iPod touch-oknak iOS 9 fut jelenleg is. iOS 8 vagy korábbi rendszerek egészen elenyésző számban képviseltetik magukat, 4,06%-ot sikerült kiharapniuk az iOS tortából. Könnyet csal a szemembe az a tudat, hogy drága anyukám 4s-én futó iOS 6.1.3 is hozzájárul ehhez a számhoz...

Összességében nagyon szépen halad az iOS 10-re való átállás ‒ akárcsak anno az iOS 9 esetében. Kiadása napján a készülékek 14,5 százalékára felkerült a 10-es, aztán, csupán egy hét alatt ‒ tehát az iPhone 7 és 7 Plus boltokba kerülésekor ‒ már 34%-ot is elért.

Voltak ugyan korai gondok az iOS 10 telepítésekor, ami a kezdetekben sokakat eltántorított a telepítéstől. Miután hamar orvosolni tudták a gondokat, végül is az új oprendszer kínálta lehetőségek meggyőzték a felhasználókat. Ilyenek például a teljesen megreformált iMessage, az új Zene app vagy a redizájnolt Lock Screen.

Na, persze lehet és kell is szidni a naponta arcunkba nyomott pop upokat és mondani, hogy "így könnyű a felhasználók felét rávenni a frissítésre" ‒ mégis, jobb ez, mint a teljesen fragmentált androidos piac, legalábbis szerintem.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése