Beintett az Apple Európa legnagyobb hacker konferenciájának

Apple Hírek   |   2015.11.04 - 19:32   |   Írta: Zoltan C   |   1568
04. nov Beintett az Apple Európa legnagyobb hacker konferenciájának

A Chaos Computer Club - Európa legnagyobb hacker kollektívája - állítja, hogy az Apple elutasította videóstream appjukat, aminek segítségével szokásos éves kongresszusukat közvetítették volna az érdeklődők felé.

Felmerül a kérdés, miért? Nos, azért mert a konferencia tagjai korábban többször is feltörték az iOS-t és az Apple legkevésbé sem akarja hírdetni tevékenységüket.

Idén már 31. éve, hogy fut ez a hacker konferencia és rendszeresen legalább 10 ezer delegált vesz rajta részt. Elutasításában ezúttal komolyan indokolt is az Apple. Általános Szerződési Feltételei közül idézte a vonatkozó részt mely szerint, tilos felülírni/megváltoztatni az iOS-be és a cég termékeibe épített biztonsági megoldásokat. Sőt, meg is nevezte a rendezvény nyolc olyan topikját, amelyek szembe vennek vezérelveivel: "Hardware Attacks: Hacking chips on the (very) cheap", "Bluetooth Hacking - The State of the Art", "Hacking Medical Devices", "Game Hacking & Reverse Engineering", "Crypto-hacking Export Restrictions",  "Jailbreak: an introdution," "Social engineering and industrial espionage", "$kernel-->Infect: (): Creating a crypto virus Symfony2 for apps".

Érdekes a cég kapcsolat a hacker közösséggel, egy részeről tűzzel vassal harcol ellenük, de arra is volt már példa, hogy elismerte: nélkülük nem derült volna ki több iOS biztonsági rés.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése