Akár ilyen is lehet az iPhone 8

Almás Pletykák   |   2017.04.24 - 20:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3887
24. ápr Akár ilyen is lehet az iPhone 8

Már megszokhattuk, hogy mindig újabb találgatások és állítólagos prototípusok kerülnek elő a legújabb iPhone megjelenéséig. Most is itt van egy. Ez lesz vajon az igazi?

Nagyjából három nappal azután, hogy bemutatják az új iPhone készüléket a hardcore rajongók elkezdenek azon vacillálni, vajon milyen lesz az azt követő. Ezúttal egy állítólagos Foxconn dummy készülék került lencsevégre. Bár a kételyeket mindenki tartsa fent, ismerve az Apple szigorú biztonsági szabályait. Leírjuk, amit erről tudunk:

A képen az „iPhone” fényesre csiszolt rozsdamentes acélszélekkel, káva nélküli kijelzővel, valamint hátsó üvegborítással látható. Duál kamerának igen, hátlapi ujjlenyomat-olvasónak viszont semmi jele, ami akár a kijelzőbe épített szenzor hírét is alátámaszthatja.

Ez a kiszivárogtatás attól a Benjamin Geskintől érkezett, aki egyébként kitűnő Photoshop művész. Hobbija profi látványterveket készíteni a felmerülő pletykák alapján, már mi is közzétettünk tőle koncepcióképeket. (Ami az általa kiszivárogtatott képeket amúgy közel sem teszi hitelesebbé.)

Geskin azt állítja Twitter oldalán, hogy a képeken egy CNC prototípus látható az iPhone 8-hoz, ezért is nincs rajta a logó. Az szintén kétséges, még ha Geskin valami csoda folytán valós mintákhoz jutott is, hogy ezekben az úgynevezett dummy (vagyis lényegében nem működő, csak megjelenést szemléltető) mintamodelleken láthatóak-e a kijelző elemei, mint például a Home gomb. Mert bár az Apple-re valóban ráférne egy olyan újítás, mint a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szenzor, de kérdéses, hogy sikerül-e azt az innovációt tető alá hozni, amit eddig még másoknak nem.  

Az oldalsó hangerőszabályzó gombok eltüntetéséről is szóltak már a híresztelések, ám ezen a készüléken mégis határozottan láthatóak, csak úgy, mint a szintén kihalásra pletykált némító gomb. A bekapcsoló gomb viszont mintha megnőtt volna.

Geskin egy vázlatot is közzétett a készülék felépítéséről és arról, hogy pontosan hol kezdődik az OLED kijelző. Eszerint a kijelzőn egy rést hagynának az első hangszórónak, ami azért nem túl valószínű.

Ettől még a közzétett képek nagyon izgalmasak és jelentős dizájnváltást jelentenének a mostani iPhone 7 szériához képest. Ugyanakkor arra semmiféle bizonyíték nincs, hogy valósak. Különösen annak tudatában, hogy ennyivel a bemutató előtt még bőven lehetséges, hogy az Apple egyszerre több dizájnváltozatot is fontolgat. Erről egyébként szintén több pletyka is érkezett.

Alul a galériában látható az összes Geskin által közzétett kép.

Forrás: 9to5Mac/AppleRider/Benjamin Geskin

Kapcsolódó cikk:  
Alaposan berendelt OLED-ből az Apple
Drágulhat az iPhone
Az iPhone 8 valójában inkább iPhone Edition lesz?

MentésMentés

Galéria képek


Kommentek megjelenítése