8K-s kijelzőn dolgozhat az Apple

Almás Pletykák   |   2017.04.06 - 22:11   |   Írta: Máté Gergő   |   2119
06. ápr 8K-s kijelzőn dolgozhat az Apple

8K-s kijelzőn és egy új Mac minin dolgozhat az Apple.

Az Apple nemrég bejelentette, hogy teljesen "újragondolják" a Mac Prót, amely moduláris felépítést kaphat és ennek részeként saját Pro kijelzővel lesz elérhető.

Erről a kijelzőről nem árult el túl sokat az almás vállalat, de ha hihetünk a Pike's Universum blognak, akkor egy 8K felbontású képernyőről van szó. Pontos megjelenésről nem tudunk, de az Apple szerint erre nem kerül sor idén.

A 8K-s kijelzők még csak most kezdik meghódítani a piacot, a Dell új 32 hüvelykes UltraSharp 8K képernyője például 5 000 dollárért kapható az Amerikai Egyesült Államokban. Az Apple már elkezdte értékesíteni az első olyan kijelzőit, melyeknek felbontása magasabb, mint az 5K szabvány: Retina 5K kijelzőt kapott az iMac és az LG-vel partnerségben gyártott UltraFine 5K Display is. 

Az Apple megerősítette, hogy kilépett az önálló kijelzők piacáról a Thunderbolt Display sikertelensége miatt (melyet 2016 júniusában leállítottak), de természetesen ezen könnyű változtatni. A Mac mini a blog szerint kiléphet a "mini" szerepből, ha valóban ez lesz az új high-end modell: "a mini nem lesz mini többé". Ez arra is utalhat, hogy nagyobb, vagy legalábbis magasabb dizájnt kaphat, amely már képes befogadni egy erősebb konfigurációt. Az Apple utoljára 2014 októberében frissítette a Mac mini-t.

Annak ellenére, hogy az almás vállalat szereti hangoztatni, hogy a Mac mini fontos szereplője a termékcsaládnak, igen szűkszavúan szokott nyilatkozni a jövőbeli frissítéseket illetően.

A jelenlegi Mac mini változatok 499 dollártól 999 dollárig kaphatóak és csatlakoztathatunk hozzájuk kijelzőt, egeret, valamint billentyűzetet. Az alapmodell 1.4 GHz-es kétmagos Intel Core i5 processzort kapott 4 GB RAM-mal és 500 GB-os merevlemezzel, valamint integrált Intel HD Graphics 5000-es grafikuskártyával.

Az Intel gyorsabb, Kaby Lake processzorokat adott ki a Mac minihez, de semmilyen egyéb pletyka nem merült fel a belépő szintű számítógéphez. A Thunderbolt 3, amely a MacBook Prónál már ismerős lehet szintén felmerült a következő generációs iMac modellek újításaként.

A Pike's Universumot a kiadatlan Mac-ekre, illetve az Apple operációs rendszerekbe elrejtett új verziókra történő hivatkozásokról ismerhetjük. Jelenleg tehát érdemes fenntartásokkal kezelni a híreszteléseiket.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek:
Az Apple teljesen újragondolja a Mac Prót 
A vártnál is jobb a MacBook Pro akkumulátora 
Hol van az 5K Thunderbolt Display?

SaveSave


Kommentek megjelenítése