iOS 11 kezdőképernyő koncepció

Almás Pletykák   |   2017.03.30 - 20:30   |   Írta: Pozsonyi Ádám   |   5143
30. márc iOS 11 kezdőképernyő koncepció

Matt Birchler koncepciója az iOS 11 kezdőképernyőjéről.

Matt Birchler elképzelését az iOS 11 zárolt képernyőjéről ejtettünk pár szót egy korábbi cikkünkben. Most az úriember a kezdőképernyőt gondolta át, s szíve mélyén reméli, hogy az Apple végre változtat a kezdőképernyő stílusán is valamit.

Apple watch és az iPhone kéz a kézben jár

Birchler koncepcióján különlegesnek tekinthető, hogy jobban össze szeretné fűzni az Apple Watch és az iPhone működését. Ez látható alább a képen is, ahol az Időjárás, a Részvények és az aktivitásfigyelő is helyet kapna az iPhone kijelzőjének felső részén.

Egy kicsi Android az Almában

Szerinte az Androidhoz hasonló widget rendszert kellene a cupertinói cégnek beépíteni az operációs rendszerükbe. Személyes véleményem szerint, ez rossz ötlet lenne, még akkor is, ha az Apple tényleg jó munkát végez a kisalkalmazás szekcióban.

Gazdagabb ikonértesítési felület

A képen szereplő Snapchat és Slack ikon nem egyszerű számokat mutat, hogy mennyi értesítésünk van az adott alkalmazásban, amiről lemaradtunk, hanem a baloldali ikonon láthatjuk, hogy van egy „olvasatlan” Snap fotó formájában Mike-tól. (Értelemszerűen, ha több üzenetünk van, akkor az utolsót, vagy az értesítések számát mutatná továbbra is.) A Slack értesítési felülete feltehetően azt mutatja, hogy négyszer tettek említést rólunk, továbbá 2 olvasatlan üzenetünk is van.

Az újraértelmezett Siri

Sirinek egy teljesen új kinézetet gondolt Birchler. A képernyő közepén, alul helyezkedne el a Sirit előhívó „ikon”. Egy teljesen új interfészt szeretne látni több hasznos, illetve szerintem több haszontalan funkcióval ellátva.

Kedvedre rendezd ikonjaidat

Érdekes elgondolás, de valóban hasznos dolog lenne, ha ide-oda tudnánk pakolgatni kedvünk szerint az ikonokat mindenféle Jailbreak nélkül.

Forrás: AppAdvice/Birchtree

Kapcsolódó cikkek: 
Megvan a WWDC 2017 időpontja!
iOS 11 koncepció a zárolt képernyőről 
Iphone Edition egy francia designer szerint 


Kommentek megjelenítése