iOS 11 koncepció a zárolt képernyőről

Almás Pletykák   |   2017.03.26 - 23:25   |   Írta: Pausch Rita   |   5429
26. márc iOS 11 koncepció a zárolt képernyőről

Matt Birchler így képzeli a feltehetően júniusban debütáló iOS 11 zárolt képernyőjét.

A WWDC egyre közeleg és a fejlesztők már tenyerüket dörzsölgetve várják az új iOS érkezését. Többek véleménye szerint, ha valamit, hát a zárolt képernyőt bizonyosan átvariálják.

Erre és a rajta megjelenő értesítésekre készített koncepcióképeket Matt Birchler. Noha egyszerű változtatásokat álmodott meg, mégis ezektől frissnek hat és megújultnak a felület.

Például a koncepcióképen látható időjárás ikon a képernyő bal felső részén igazán ötletes. Az Apple Watch-nál már van arra lehetőség, hogy az időjárást egyetlen pillantással ellenőrizzük, de az iPhone-on egyelőre nincs. Pedig hasznos lehet.

 

 
Megújuló értesítések?

A koncepció szerint gyűjtő értesítések jelennek meg, így minden alkalmazásnak összesen 1 jelzése jelenhet meg a kijelzőn, amitől az egész átláthatóbb lesz. Bár hasonló ötletet már az iOS 10-zel kapcsolatban is láttunk. Itt viszont az a különbség ahhoz képest, hogy 3D Touch funkcióval akár szét is választhatók ezek az értesítések, ha a felhasználó át akarja tekinteni őket egyesével.

Az elgondolás szerint intelligens értesítések is megjelennének, melyek figyelembe vehetnék, az időt a helyszínt, vagy a felhasználó elfoglaltságát, és ezek alapján a különféle alkalmazások küldhetnének értesítéseket. Például az Apple Maps küldene olyan értesítést, hogy a forgalom dugó miatt korábban el kell indulni a reptérre, vagy hasonlók. Ezek a jelzések pedig addig ott is maradnának a képernyőn, amíg a felhasználó nem törli őket.

 

 
Alkalmazások a zárolt képernyőn

Birchler elgondolása szerint a felhasználók akár a zárolt képernyőről egyenesen is elérhetnék leggyakrabban használt alkalmazásaikat. Hogy pedig melyek legyenek ezek, azt a felhasználó választhatná ki és nem korlátozódna a mostani Üzenetek, Zene és Safari trióra.

Forrás: Cult of Mac/Birchtree

Kapcsolódó cikk:
Bréking: Megvan a WWDC 2017 időpontja!

 


Kommentek megjelenítése