Így festhet a Jony Ive által megálmodott keret nélküli iPhone 8

Almás Pletykák   |   2017.03.06 - 19:31   |   Írta: N Marcell   |   7677
06. márc Így festhet a Jony Ive által megálmodott keret nélküli iPhone 8

Egy magyar dizájner elképzelése az Apple vezető formatervezője által kitervelt telefonról:

Bár tisztán látszik, hogy az Apple szeretne megszabadulni az iPhone-ok szélén húzódó kerettől, szinte biztos, hogy a 8-as modell tetejébe mindenképpen be lesz építve egy vékony csík a kamera és a hangszóró számára.

Ettől függetlenül Jony Ive, a cupertinói cég vezető formatervezője kijelentette, hogy a lehető legegységesebb kialakításra törekszik majd a következő iPhone-nál. Ez alapján Csonth Daniel pedig elkészítette a koncepciót az eszközről.

Sajnos, nagyon valószínűtlen, hogy az iPhone 8 így nézzen ki, de a technológia megvan hozzá: léteznek képernyőbe ágyazott kamerák és hangszórók, így simán lehet, hogy valami hasonlóval találkozunk majd a jövőben. Daniel szerint a problémát úgy is megoldhatnák, hogy egy kvázi lyukat vágnak a kamera számára a kijelző tetején.

A KGI szerint az Apple-nek mindenképpen kompromisszumot kell kötnie, ha egy, a telefon aljáig leérő panelt szeretnének: a korábban emlegetett Home gomb kijelzőbe építésén felül, akár a telefon szoftveres elrendezésén is variálni kell (pl. Status bar) a maximális kihasználtság érdekében. Ráadásul még így is tökéletesen a kézbe kell simulnia anélkül, hogy az ember bármit is megnyomjon miközben fogja az eszközét.

Forrás: Csonth Dániel/AppleRider

Kapcsolódó cikkek:
Kuo szerint marad a Lightning az iPhone-okban 
Az iPhone 8 "forradalmi" 3D kamerát kap majd 
Az iPhone alulmaradt megbízhatóság terén 


Kommentek megjelenítése