Kuo szerint marad a Lightning az iPhone-okban

Almás Pletykák   |   2017.03.02 - 19:53   |   Írta: SzavaRicsi   |   2555
02. márc Kuo szerint marad a Lightning az iPhone-okban

Az Apple mégsem int búcsút az iPhone 5 óta alkalmazott portnak?

A KGI Securities jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo nemrég megcáfolta a Wall Street Journal híresztelését, miszerint az USB-C veszi majd át a Lightning szerepét a következő almás okostelefonokban.

A WSJ részben a gyorstöltés lehetőségével indokolta az USB C-t az új iPhone-okban, viszont Kuo szerint az Apple a Lightning csatlakozó meghagyásával is képes sürgetni a feltöltést. Az elemző szerint olyan változásokra kerül majd sor az okostelefon belsejében, amelyek mellett már nem lesz szükség a csatlakozó cseréjére.

Kuo ugyan elismerte, hogy a szóban forgó csatlakozóval jobb adatátviteli sebesség érhető el, viszont szerinte az Apple számára ez nem elég ahhoz, hogy váltson. A KGI szerint az Apple-nél két fontos érv áll a Lightning mellett: a jogdíjak és a helytakarékosság. Az Apple például bukná azt a pénzt, amelyet a kiegészítőgyártók fizetnek azért, hogy az almás eszközökhöz gyárthassanak. Ez pedig nem kis bevétel a cupertinóiak számára.

Az USB C-port ráadásul valamivel méretesebb az iPhone 5 óta használt Lightningnál, és mint ahogyan azt tuduk, a helytakarékosság mindig is fontos szerepet játszott az Apple-nél.

Mindez viszont nem zárja ki azt, hogy a következő iPhone-okhoz társuló kábelek másik végén felbukkanjon az említett USB C-port. Ez ugyanis egyensúlyba hozná a következő iPhone-okat a nemrég piacra került MacBookokkal, amelyeken már csak és kizárólag USB C csatlakozók találhatóak.

Forrás: 9to5Mac
Kép: Handy Abovergleich

Kapcsolódó cikk: 
Vajon az Apple tényleg elbúcsúzik a Lightningtól?



Kommentek megjelenítése