Vajon az Apple tényleg elbúcsúzik a Lightningtól?

Almás Pletykák   |   2017.02.28 - 23:37   |   Írta: Pausch Rita   |   3910
28. feb Vajon az Apple tényleg elbúcsúzik a Lightningtól?

A legújabb pletyka szerint, idén már Lightning helyett USB C-csatlakozók kerülhetnek az almás telefonokba.

Az újabb pletykát nem kisebb médium szellőztette meg, mint a The Wall Street Journal. Ha pedig igaz, akkor az azt jelenti, hogy a következő generációs iPhone-ok is belecsúsznak a cupertinói cég törekvéseibe, hogy az eszközeikben lassanként a saját innovációjuk helyett az ipari szabványoknak megfelelő csatlakozók kerüljenek. Ezt a történetet a MacBookoknál már láthattuk, amikor a MagSafe-et szépen lassan végleg leváltotta az USB C-port, most viszont valóban a Lightning következne?

A kissé homályos találgatások és jövendölések alapján nem pontosan érthető például, hogy valóban a Lightning mehet a levesbe, vagy a pletyka inkább a kábel másik végén található USB A-ról szól, és azt cserélnék USB C-re. Tegyük hozzá, hogy bár lehet ez is opció, azért sokkal valószínűbb az első verzió. Amennyiben pedig a hír igaz, és a váltás valóban a Lightningot érinti, akkor az immár a harmadik csatlakozóváltás lenne az almás telefonok fennállása óta. A 30 tűs csatlakozó volt az első, amit aztán váltott a Lightning 2012-ben, most pedig 5 évvel később érkezne az USB C?

The Wall Street Journal szintén beállt a 3 készülék érkezését jövendölők táborába az immár ismert, 2 ráncfelvarrott, 1 teljesen megújított iPhone jóslatával.

Kíváncsi lennénk olvasóink véleményére is ezekről az előrevetített változásokról!

Forrás: CultofMac
Kép: Handy Abovergleich 

Kapcsolódó cikk:
Az Apple öt különböző csapattal is dolgozik a vezeték nélküli töltésen
Az iPhone 8 „forradalmi” 3D kamerát kap majd
Drágulhat az iPhone

 


Kommentek megjelenítése