Dupla annyi RAM-mal és Kaby Lake processzorokkal érkeznek a 2017-es MacBookok?

Almás Pletykák   |   2017.01.18 - 17:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   2729
18. jan Dupla annyi RAM-mal és Kaby Lake processzorokkal érkeznek a 2017-es MacBookok?

Úgy látszik, elegen panaszkodtak a maximum 16 gigabájt RAM-mal kapcsolatban a MacBook Pro-knál.

Egy sok külföldi oldal által megbízhatónak ítélt forrástól, Ming-Chi Kuo-tól, a KGI Securities elemzőjétől érkezett a jóslat, miszerint a következő MacBook Prók már Kaby Lake processzorokkal és akár 32 gigabájt RAM-mal érkeznek.

Az Apple egyik csúcspontja volt a tavalyi évben a Touch Barral felszerelt MacBook Prók piacra dobása, amelyek már az Intel akkor soron levő, hatodik generációs processzoraival voltak felszerelve. Az új MacBook Prónál – ahogyan az iPhone 7-nél is –, nem csak arra figyeltünk, hogy mi új érkezett, hanem arra is, mit menesztett az Apple. Számos csatlakozónak intettek búcsút az cupertinóiaik, amelyet természetesen nem fogadott jó szemmel a közösség, azonban volt még egy részlet, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.

A legújabb MacBook Prókat maximum 16 gigabájt memóriával lehet megrendelni.  Jött a csatlakozóbalhé, aztán pedig a RAM-mal is spórolt az Apple. Sokan nem ezt várták egy professzionálisnak mondott géptől, ezért visszakoztak a megrendelésektől. Természetesen az Apple így is hatalmas piaci sikert titulálhat a Touch Baros generációnak.

A 16 gigabájtos limit részben az Apple, részben pedig az Intelnek tudható be. Az Intel 6. generációs processzorai csupán 16 gigabájtig képesek kezelni az úgynevezett „low-power” memóriákat, és mivel az új MacBook Prókban is ezek a Sky Lake chipek dübörögnek, ezért az Apple-nek nem volt más választása. Vagyis éppenséggel lett volna, mégpedig az, hogy beáldoz egy kis üzemidőt a nagyobb RAM érdekében.

Pontosan ez az, amely Ming-Chi Kuo szerint történni fog a 2017-es MacBook Próknál.

Mivel a Kaby Lake architektúrára épült processzorok sem támogatják a megfelelő modelleknél a 32 gigabájtnyi energiatakarékos LPDDR4 RAM-okat, azért az Apple asztali processzorokat építhet a MacBook Prókba, amelyek így akár már 32 gigányi RAM-mal is elbírnak.

Kuo szerint először a 12 hüvelykes MacBookok élhetik át a Kaby Lake élményét, még félév előtt, majd a harmadik negyedévben megkezdődhet az új MacBook Prók gyártása is. Ekkor kerülhet be az opciók közé a több RAM-mal szerelt gép is, amely kevesebb üzemidővel ugyan, de biztosan jobban kielégíti majd a hardcore felhasználók igényeit.

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikkek:
CES 2017: Amit az Apple nem, megoldják a kiegészítőgyártók
2017 lehet a vezeték nélküli töltés éve az Apple-nél!

 


Kommentek megjelenítése