Vége az Apple autónak?

Almás Pletykák   |   2016.10.20 - 22:05   |   Írta: SzavaRicsi   |   2319
20. okt Vége az Apple autónak?

Úgy tűnik, nem sikerül megtalálni a helyes utat a Project Titannál.

Ugyan a cupertinói gyártó nagy ambíciókkal kezdett bele autós projektjébe ‒ amelyet még a hanyatlásai ellenére is rengeteg kérdés övez –, úgy tűnik, hogy az alma logóval ellátott autó már nem igazán lesz a Project Titanból.

A szilícium-völgyi tech cég nemrég többszáz, a programban tevékenykedő szakembert helyezett át más területekre, vagy távolította el teljesen a vállalattól.

A Bloomberg szerint az Apple most irányt vált, és egy saját önvezető autó helyett beéri egy jól működő, általa fejlesztett önvezető rendszerrel. Ez persze nem jelenti azt, hogy örökké búcsút kell intenünk az Apple autónak, mivel ahogyan elkészül az autonóm rendszerük, a vállalat számára az is körvonalazódik majd, hogy van-e értelme a saját autó fejlesztésének.

Az áthelyezések és elbocsájtások ellenére a projekten dolgozók létszáma közel azonos maradt, mivel a vállalat a Titantól elmozdított szakemberek helyére olyanokat alkalmazott, akik megfelelnek az új irányvonalhoz.

A Bloomberg szerint a Project Titannál a vezetőség együtt nem értése, és a megfelelő beszállítók hiánya okozta végül az irányváltást. Mindkét indok érthető, mivel az Apple titkos projektjénél gyakran vándorolt szakemberről-szakemberre a staféta, az ellátási lánc akadályába pedig a Google is beleütközött a hasonló projektjénél.

Remélhetőleg az Apple – ha megteheti – az elkövetkezendő években még visszakanyarodik az autógyártás ötletéhez, mivel a cupertinóiaknak számos izgalmas autós szabadalom van a tarsolyában.

 

Kapcsolódó cikkek:
Titkos: Apple alkalmazottak százai dolgoznak egy virtuális valóság projekten
Szárnyalnak az iPhone-eladások
Jövő héten jönnek az új Mac-ek



Kommentek megjelenítése