Már a Home gomb sem marad a régi az iPhone 7-ben?

Almás Pletykák   |   2016.07.27 - 14:26   |   Írta: SzavaRicsi   |   8714
27. júl Már a Home gomb sem marad a régi az iPhone 7-ben?

A legújabb mendemonda alapján az iPhone 7 esetén gyökeres változásokon eshet át az Apple okostelefonjának Home gombja.

Valószínűleg az olvasóink mind izgatottan várják már a közelgő iPhone 7 bemutatását. Főleg, mivel rengeteg kérdés merült fel idén is a legújabb generációval kapcsolatban. Mi lesz a 3,5 mm-es jack bemenettel? Lesz-e duál kamera, és érkezik-e az iPhone 7 Pro? Mindenesetre már egészen közel járunk ahhoz, hogy az alaptalan pletykák a porba hulljanak, és végre napvilágot lássanak a valódi részletek.

Az AppleInsider kínai forrásokra hivatkozva írt a legújabb pletykáról, amely állítólag sokat segítene abban, hogy az iPhone 7 vízállósága mellet a cupertinóiak eddigi legvékonyabb – akár 6 milliméteres - okostelefonja is lehessen egyben. Az előzetes híresztelések szerint az Apple új Home gombjának nem is a külseje, hanem jóval inkább a működése változna.

Az almások okostelefonjának legújabb generációjában ugyanis a pletykák szerint már nem is igazán egy nyomógombot, hanem inkább egy speciális, statikus felületet találhatunk majd. A Touch ID-n persze semmi sem változna, az továbbra is maradna a helyén. Az iPhone-ok Home gombjánál viszont szükség van arra, hogy különbséget tudjunk tenni a kezdőképernyőre való visszajutásra, vagy egy alkalmazáson belüli ujjlenyomat-olvasásra való törekvés között. A kínai források szerint, ahogyan az iPhone 6s kijelzője, az új Home gomb is érzékelné a rá gyakorolt nyomás erősségét, és egy határozottabb lenyomás esetén rezgéssel szimulálná az elődje mozgását.

Kíváncsian várjuk, hogy ez az úgynevezett „Force Touch ID” vagy „3D Touch ID” technológia valóban része lesz-e a legújabb generációs Alma logóval ellátott telefonnak.

Forrás: appleinsider


Kommentek megjelenítése