Jön az iPhone 8: új forradalom kezdődik

Almás Pletykák   |   2016.05.20 - 08:35   |   Írta: L Ferenc   |   7663
20. máj Jön az iPhone 8: új forradalom kezdődik

Az Apple jövőre érkező új okostelefonja minden fronton komoly változást hozhat.

Az Apple tavaly ősszel bejelentett aktuális mobiljai, az iPhone 6s és az iPhones 6s Plus tulajdonképpen az egy évvel korábban érkezett iPhone 6 és iPhone 6 Plus ráncfelvarrt új kiadásai. Nyílt titok, hogy idén ősszel érkezik az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus, melyekben várhatóan számos újdonság lesz, azonban iparági források szerint a forradalmi változásra vágyók jobban teszik, ha inkább megvárják a 2017-ben debütáló iPhone 8 testvérpárt. 

A nyolcas iPhone a várakozások szerint radikálisan új külcsínt kap: az előlapot állítólag teljes egészében a kijelző uralja, ily módon pedig mind a Touch ID, mind pedig a frontkamera a kijelző szerves részévé válhat. A képernyő nem meglepő módon OLED technológiájú lesz, de ez tulajdonképpen nem igazi újdonság, mert várhatóan már az iPhone 7-esekben is ilyen panelek kapnak helyet. Várhatóan továbbra is két méretben fog támadni az almás készülék, melyek közül a nagyobb példányokban 5,5-5,8 col körüli képátlójú érintőkijelző kap helyet. 

A készülékház fém helyett rendkívül ellenálló üvegből fog készülni, mely lehetővé teszi, hogy végre az iPhone-okban is felbukkanjon a kényelemes vezeték nélküli töltési lehetőség. Az elképesztő működési sebességre a TSMC által gyártandó vadonatúj A11 chip jelent garanciát, mely a legmodernebb 10 nanométeres gyártási technológia segítségével fog készülni. A flashmemória kapacitása a legdrágább modell esetében el fogja érni a 256 GB-ot, ezenkívül pedig egyes források íriszszkennerről is pletykálnak. És hogy ezen pletykáknak mennyi a valóságalapja? Idővel mindenképpen kiderül.

 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése