Kidu: Relentless Quest・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.04.11 - 10:42   |   Írta: Ca$h   |   1987
11. ápr Kidu: Relentless Quest・Ismerkedő

Kidu kalandjai akkor kezdődnek, amikor meglátja élete szerelmét...

Igaz, valójában csak egy árnyat lát a házak tetején, de a lány és a látvány teljesen magával ragadja nekiindul tehát, hogy kövesse bármerre is megy. Aztán hirtelen valami ütést érez a fején és amikor felébred úgy érzi, mintha egy teljesen más világban lenne.

Egy világban, ahol ő még sosem volt, ahol minden lehetséges, minden csak nézőpont kérdése. Ez tulajdonképpen szó szerint értendő, ugyanis ennek a különleges kis ügyességi platformer játéknak pontosan ez lenne a lényege: kihasználva a telefonban rejlő mozgásérzékelős lehetőségeket, tulajdonképpen teljesen 3D-ben láthatjuk a világot magunk körül, forgatva, csavarva, tekerve a kezünkben a telefont teljesen új utak nyílhatnak meg előttünk, amiket Kidu ki is használ.

Volt pár érdekes cím, ami ebbe a stílusba tartozik: Echochrome, Monument Valley, Back to Bed stb. Amikor az embernek el kell dobnia a fizika törvényeit, kinyitni az elméjét és elképzelni, hogy amit látunk, az meg is valósulhat. Tehát, ha éppen egy platfromon állunk és át szeretnénk ugrani a következőre, akkor addig kell csűrni, csavarni a képernyőt, amíg közelebb nem kerül hozzánk, majd egyet gyorsan ugorva már ott is vagyunk, legyen az közelebb, messzebb, térben esetlegesen jóval távolabb tőlünk. Ha képesek vagyunk ezt az alapszabályt megtanulni, már élvezni is, érteni is fogjuk a Kidut.

Egy játéknál sokszor elég, ha van egy eredeti ötlet, egy jó kis koncepció, amire lehet építeni. Igaz, a Kidu nem teljesen eredeti, de a hangulat, a látvány magáért beszél. A játék első kettő pályája ingyen kipróbálható (érdemes) a maradék tizenkét pályát négy különböző világban 0,99 dodóért vásárolhatod meg magadnak. Tipp: érdemes!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése