Fire Emblem Heroes・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2017.03.28 - 17:10   |   Írta: Ca$h   |   2937
28. márc Fire Emblem Heroes・Tesztlabor

A több évtizedes múlttal rendelkező Fire Emblem sorozat végre iOS-en is tiszteletét tette.

Jómagam igencsak nagy gamernek tartom magam, mégis folyton folyvást olyan címekbe és nagysikerű sorozatokba ütközöm, amikről még soha életemben nem hallottam. Persze, fura is lenne, ha minden játékot ismerék a földön és mégis továbbra is lenne egy családom, akikhez haza lehet menni. Lényeg a lényeg, a Fire Emblem egy ősrégi Nintendo cím, aminek az első részei egészen a GameBoy-ig visszavezethetők. Van köztetek olyan, aki még tolta vele annó? Ha igen, akkor ne menj sehova, ha meg nem, akkor maradj velünk!

A Fire Emblem Heroes története két világról szól. Egyik az Emblian Birodalom, melynek célja igencsak szerény, csupán annyi, mint uralni minden világot, és az Askran Királyság, ami folyton az útjába áll. Mi egy olyan különleges képességgel megáldott ember vagyunk, aki képes bármelyik Fire Emblem világból megidézni hősöket. Szóval, a sorozat hűséges rajongói bizonyára találkozni fognak egy-kettő számukra kedves, legendás hőssel. Nekem sajnos, egyikőjük sem jelentett semmit, azon kívül, hogy van köztük pár igencsak szemrevaló mangacica, illetve pár jóvágású metroszexuális hős, akikről csak több óra játék után jöttem rá, hogy valójában férfiak akarnak lenni.

 

 

Viccet félretéve, teljesen mindegy, ki hogyan néz ki, ugyanis a képességeik alapján meglehetősen különböznek egymástól. A játék grafikája igényes inkább, mint szép, csak úgy süt róla a gondoskodó profizmus, annak ellenére, hogy valójában csak egy szöveges-képes-taktikai szerepjátékkal van dolgunk, ahol pici avatarok csapkodják egymást a minitérképen. Igen, kedves olvasó, ha esetlegesen nem tudtál volna róla, az FE Heroes egy taktikai RPG, azok közül is az egyik legjobb, amivel valaha találkoztam.

A játékban rejlő taktikai mélységek természetesen a hősökből, a köztük lévő kapcsolatokból és persze a képességekből fognak adódni. Egyrészt ugye mondanom sem kell, hogy a kőpapírolló elvek itt is kifogástalanul működnek, szóval érdemes kicsiny csapatunkat úgy összeállítani, hogy ha lehet minden színből legyen legalább egy, illetve legyen köztük egy távolsági a repülő egységek ellen, egy támogató egység, mely képes magasabb védelmet adni az általunk kiválasztott hírónak, illetve egy mágus, aki meglehetősen messziről tudja osztani a halált. A többi karakter pedig természetesen szeletelőgép legyen, az már ránk van bízva, hogy milyen típusú képességek fekszenek a legjobban. Embereink egyébként bizonyos időközönként rózsaszínben fognak pompázni, innen tudhatjuk róluk, hogy a következő támadás szuper erős lesz, amolyan mindent elsöprő támadás. A taktikai mélységeket nehéz lenne leírni, ezt mindenki tapasztalja inkább meg maga, illetve hasznos tud lenni, ha az első pár csatánál automatára kapcsolunk és megfigyeljük a gép hogyan használja hőseinket.

A csapatunk egyébként egyszerre négy főből állhat, de bármikor megtehetjük, hogy több aktív csapatot is csinálunk magunknak, szituációtól függően, mikor melyikükkel érhetünk el jobb eredményt. Illetve, ha elegendő gömbünk van (orb, amit valódi pénzért is lehet vásárolni), akkor akár meg is idézhetünk magunknak a több mint 200 hősből valakit. Hogy kit fogunk kapni teljesen random, csak a véletlen műve, de a név alatti csillagokból tudni fogjuk, hogy mennyire értékes a kiválasztottunk. Arra viszont mindenki figyeljen, hogy a hősöket első szinttel kapjuk meg, és igaz, bármikor megtehetjük, hogy némi ráköltéssel felgyúrjuk őket a többiek szintjéhez, ebből a nyersiből bizony igencsak hamar ki lehet fogyni. Szóval, érdemes alaposan átgondolni, kire fogjuk költeni az utolsó fillérünket.

A Fire Emblem Heroes, ahogyan azt már a Nintendótól megszokhattuk, egy vérbeli profi munka. Igaz, hogy maga a látvány nem annyira letaglózó, mint amit manapság megszokhattunk. De mégiscsak úgy süt róla a gondoskodás, odafigyelés, a japán minőség. Aki valaha is játszott taktikai játékokkal, és van némi affinitása a stílushoz, az imádni fogja, aki meg még nem próbált hasonlót, a lehető legjobb címmel fogja kezdeni. Csak ki kell próbálni, és adni neki egy esélyt!

Szerintünk: 8/10

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése