Tale of Etria・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2017.03.13 - 11:40   |   Írta: Ca$h   |   4985
13. márc Tale of Etria・Tesztlabor

Néha a csajokra is gondolni kell, ugye kedves Ubisoft.

Igen kedves gamer lányok, közületek is leginkább a fiatalabb korosztály, eljött a ti időtök, mert a Tale of Etria leginkább nektek készült. Az ötéves kislányom például teljesen odavolt érte, igaz, nem sokszor volt lehetőségem megmutatni neki. Kapaszkodjatok hát meg a kantárban, és induljunk neki a nagy kalandnak!

A Tale of Etria kicsit gyengén indul, főszereplőnk, aki éppen lóháton volt egyik pillanatról a másikra Etria csodálatos világában találja magát. Egy világban, ahol a ló és lovas tökéletes egyenlőségben és harmóniában él egymással. Etria őrzőit sajnos, fogságba ejtették és mi vagyunk egyike a sok kiválasztottnak, akik azt a feladatot kapták, hogy kiszabadítsák őket, hogy újra egyenlőség és béke lehessen a világban.

Etria valóban csodálatos, valahogy így képzeli el az ember a paradicsomot. Amerre a szem ellát csak síkságok, dombok, tenger, vízesések és csodaszép tetkós vademberek, akik teljes harmóniában élnek a természettel. A feladatunk igazából eléggé szabadon választott, ugyanis igaz, lesznek sztoriküldetések, amiken érdemes végigmenni, de úgyis hamarosan akadályba fogunk ütközni – nem lesz elég fejlett a lovunk –, szóval érdemes első körben inkább megismerni a területeket. Összesen négy régióval fogunk találkozni, mindegyiknek megvannak a sajátosságai, mind kinézetben, mind pedig a fellelhető küldetésekben és kihívásokban.

A ló központi kérdés a játékban. A legfőbb célunk az lesz, hogy vagy a lovunkkal kategóriákat (Tier) lépve, vagy pedig összeszedve a pénzt egy erősebb lóra, minél több területet elérhetővé tegyünk és eljussunk az őrzőkhöz. Ha kedvenc lovunkat szeretnénk léptetni, ahhoz bizony sok-sok gemet kell összeszednünk. Ezt normális körülmények között eléggé lehetetlennek tartom, viszont valódi pénzért bármit lehet, ugye. A fizetős tartalom meglehetősen erős a játékban, fantasztikus ruhákat, segítő rúnákat és csodálatos egyedi lovakat lehet vásárolni annak, aki fordítani szeretne rá. Ha az ember inkább ingyen játszana, az élet jóval nehezebb lesz, viszont van rá mód és lehetőség, csak keményen grindolni kell ugyebár.

Szerencsére mindennap találni fogunk a térképen tíz olyan zöld gyűjtögetnivaló szütyőt, amiket összeszedve némi pénzmag üti a markunkat. Érdemes spórolni a pénzzel, mert bizonyos időközönként az árusnál venni lehet kaparós sorsjegyeket, amikkel meg lehet sokszorosítani a befektetett pénzünket. Illetve, ha kiállunk a lovainkkal bizonyos próbákat, amikkel le tudják küzdeni a félelmüket, például a sekély víztől, a vízeséstől vagy éppenséggel a hosszú füvektől, akkor új területek válnak majd elérhetővé, amik könnyen lehet, további pénzforrási lehetőségekkel kecsegtetnek.

Minden egyes régió dugig van tömve ilyen rejtett dolgokkal, ahogyan újra és újra játszható kihívásokkal is. Ha ezeken minden nap körbefutunk és három csillaggal teljesítjük a feladatokat, egész hamar össze fogjuk tudni szedni a pénzt az erősebb lovakra. A kihívások egyébként egész változatosak tudnak lenni, izgalmasak és egész komoly koncentrációt igényelnek, főleg egy kisebb gyerek számára. A lovainkat egyébként folyamatosan fejleszteni kell, három olyan képesség van, ami számítani fog: a sebesség, az ugrás és az állóképesség. Ezek a képességek egy Tier1-es lónál 25-ig fejleszthetők. Lesznek olyan küldetések, amikhez bizony szükség lesz fejlesztésre. A Tier2-es ló képességei viszont 26-tól indulnak, tehát inkább logikus első körben összeszedni a pénzt egy ilyenre és inkább őt fejlesztgetni, majd mikor megérkeztünk a második régióba, megvásárolni a Tier3-ast, mert akkor mindig lépéselőnyben leszünk, és nem fog gondot okozni a továbbjutás még ingyenesen sem.

A játékban egyébként számtalan olyan kiegészítő tevékenység van, amivel remekül el lehet molyolni. Ezek amolyan aranyos csajos dolgok, de legalább gondoltak erre is. Megtehetjük, hogy lecsutakoljuk a lovunkat, hogy ne legyen olyan koszos. A játékban bárhol készíthetünk fotókat, amivel büszkélkedhetünk a haveroknak. Alapvetően lehetnek face-es barátaink, akiket meglátogathatunk, az ő lovaikat is lecsutakolhatjuk, küldhetünk nekik napi ajándékokat stb. A Tale of Etria egy vérbeli csajos játék, de ez nem azt jelenti, hogy egy fiúnak nincsen létjogosultsága játszani vele. Egyszerűen csak az a helyzet, hogy olyan kecses, egyszerű és légies a játék, hogy valószínűleg a fiúk nem fogják annyira élvezni, hosszú távon biztosan nem. Viszont szőrösszívű teszterként azt kell, hogy mondjam, az Etria nem rendelkezik olyan sok tartalommal, ami miatt több pontot érdemelne. A játék grafikája sem olyan hihetetlenül szép, mint amilyennek bereklámozták, de egy erős közepest mindenképpen megérdemel.

Szerintünk: 6/10

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése