Evil Factory・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.03.10 - 11:41   |   Írta: Ca$h   |   1788
10. márc Evil Factory・Ismerkedő

A gonoszság gyára, avagy hogyan takarítsuk ki a gonoszt a bolygóról.

Az Evil Factory egy igazi, vérbeli, pénteki csemege. A semmiből jött és hatalmasat durrant. Nálam legalábbis mindenképpen, instant klasszik a játék, mellényzsebből tízpontos. Már az első pillanattól fogva érezni fogjuk rajta a minőséget, hiába a pixeles grafika és az ostoba történet, csak úgy üvölt róla a profizmus.

Az emberiséget maga alá temette a borzalmas terror szervezet, melynek neve „Kraken”. A túlélők összefogtak és egy halálos szövetséget alkotva elpusztították eme szervezetet. Ennek az egésznek már 8 éve, béke honol mindenhol, amikor egy furcsa jelet fognak a radarok. A szövetség elküldi legjob emberét Leót, a búvárruhás, gyerekmagas, de annál nagyobb szájú hőst. Felszerelve a jelenleg elérhető legmagasabb technológiával, tehát egy dinamittal a kezében.

A helyszínre megérkezve rögtön át fogjuk érezni a játék eszenciáját. Leo valami elképesztően nagy arc, pedig olyan ostobán néz ki, hogy arra szavak nincsenek. A rádión keresztül, egy csini mangacicával fogjuk tartani a kapcsolatot, a köztük lévő párbeszédek hatalmasak, és ekkor fogunk rádöbbenni, hogy az ellenállhatatlan vonzódás eme játék felé a Metal Gearnek köszönhető. Mert meggyőződésem, hogy az Evil Factory az első MG részeket hivatott utánozni, de hogy parodizálni mindenképpen, ebben biztos vagyok.

Alapvetően az Evil Factory egy taktikai lövölde, eleinte nagyon szűkösek lesznek a felhasználható fegyverek és kütyük, de számtalan dolgot fogunk majd kapni, illetve venni is rengeteg mindent. A választóvonal az első Boss Fightnál lesz, amikor is hamar rájövünk miért is van a játékban üzemanyag (Fuel) és a mindent vivő kék érme (Blue Coin). Persze a türelmesebb emberek kivárják míg újratöltődik minden, de akit elkap a gépszíj és megteheti, az biztos költeni fog a játékra rendesen. Amondó vagyok viszont, hogy erre a címre meg is éri, mert hatalmas feelingje van, utánozhatatlan és nagyon egyedi. Igaz, az első MG-re emlékeztet, de kétlem hogy sokan lennének, akik emlékeznek még rá. Bűn lenne kihagyni egy ekkora mesterművet.

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése