Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.09 - 09:25   |   Írta: Ca$h   |   2175
09. dec Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World・Ismerkedő

Harry Potter függőségünk hosszú évekig kielégítetlen volt, de majd most!

Az igazi rajongók szívében végtelen üresség honolt a hetedik könyv vége után. Főleg azoknak, akik az elejétől fogva végigkísérték a csodálatos könyvek megjelenését és konkrétan felnőttek rajta. Aztán még egy rövid ideig vártuk a megfilmesítéseket is, amik meglepően jól sikerültek, nekem például kivételesen az utolsó film jobban tetszett, mint az utolsó könyv. De aztán vége lett, félő volt, hogy végleg. Rowling írt egy botrányosan pocsék krimit, amit kb. a századik oldal után már képtelen voltam tovább olvasni és végül visszatért az alapokhoz, ha nem is úgy, ahogy reméltük, egy kicsit másképp, de ez is több a semminél.

A Legendás Szörnyekhez sajnos nem volt szerencsém, sem könyv, sem pedig moziváltozatban, éppen ezért cuppantam rá szinte azonnal erre a remek kis játékra, még akkor is, ha első blikkre nem tűnt valami eredetinek. Tekintettel arra, hogy a manapság gombamód szaporodó, találjunk meg dolgokat a képen játékmenetre épül ez is. Csak az ismerkedő rovatunk alatt szembejött már kettő ilyen cím, szóval kezdek már szakértő lenni ebben a stílusban is.

Aztán, ahogy mélyebbre ástam magam a témában, csak előjöttek az eredetiség ‒ mégha csak csekély – motívumai. Alapvetően ugye, a legfőbb feladatunk a dolgok megtalálása lesz, ha lehet hiba, és segítség nélkül, illetve minél rövidebb idő alatt. Az ezért kapott ezüst csillagokból tudjuk folytatni a nyomozást, ami minden esetben valami Legendás Szörny után történik. A nyomozás maga viszont már sokkal érdekesebb minijátékokkal van megfűszerezve: lesz varázslás (mozdulat utánzása), keresgélés (tapizós takarítás), mozaikszerű összerakás és még sok egyéb finomság. Az egyedüli frusztráló dolog az időre való kutatás lesz, ami bizony gyakran akár fél napot is igénybe tud venni, hacsak nem gyorsítjuk fel a folyamatot természetesen pénzért vásárolható gemekkel.

Bár nem a mozifilmes szereplőkkel és történettel dolgoztak a készítők – megjegezném ez nem is olyan nagy baj –, mégis tökéletesen átjön a hangulat és az atmoszféra. Magával ragad és nem enged el, pontosabban mondva nem engedne, ha nem lennének fél napos kényszerszünetek benne. Mint ahogyan az lenni szokott, itt is a F2P az, ami megerőszakolja ezt a remek játékot, mindenki döntse el maga, hogy mennyire!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése