Battlehand・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.10.21 - 18:23   |   Írta: Ca$h   |   1652
21. okt Battlehand・Ismerkedő

A csata keze, vagy inkább a kéz csatája, azért nem mindegy!

Már megint egy RPG, ami keverve van a kártyás játékok világával. Tekintettel arra, hogy pont most hétvégén teszteltünk egy ilyen játékot eléggé frissek még az élmények és meglehetősen magasan van a mérce. Ez itt viszont az Ismerkedő, tehát az első benyomás mindenek felett!

A Battlehand, bevallom, nagyon jól teljesített, hiszen az elragadóan rajzfilmes, hatalmas humorrol árulkodó grafika, a hozzávaló kötelező történet, ami nem ritkán rekeszizmot szaggató tud lenni, hozza az elvárt színvonalat, sőt még annál is többet. Én úgy vagyok vele, hogy ha abszolúte semmit nem hallottam még egy játékról, és az mégis elvarázsol egy pillanat alatt, akkor ott valamit nagyon tudnak a készítők.

A Battlehand egy nagyon, de nagyon minőségi munka. Alapvetően egy klasszikus szerepjátékkal lesz dolgunk, kalandozásunkat egy jópofa, öreg varázslóval kezdjük el, akivel villámgyorsan megtanuljuk az alapokat. A harcok körökre vannak osztva, ezeket a köröket láthajtuk minden ellenfelünk életcsíkja mellett, illetve a felhasználható, kártya formájában jelentkező speciális képességek – támadások és védekezési mozdulatok – neve mellett is. A stratégia abban rejlik, hogy vajon képesek vagyunk-e még azelőtt kinyírni valakit, hogy sorra kerülne. Ehhez természetesen vagy sok alacsony pontos kátyára, vagy pedig egy jó erősre van szükség, ami esetlegesen annyi kört igényel, mint ellenfelünk első támadása. Ez eleinte nem fog gondot okozni, de amikor már többen jönnek ellenünk indul, csak a játék valódi mélysége.

Direkt nem mélyedtem komolyabban bele a játékba, pedig pont az a fajta, ami pillanatok alatt felavanzsálhatott volna tesztalannyá. De mivel pont nemrég írtam egy hasonló játékról nem akartalak titeket untatni. Ha viszont szeretitek ezt a stílust feltétlenül próbáljátok ki, mert monjduk az OZ kicsit szomorú és sötét hangulata után nagyon frissítőleg tud hatni a Battlehand elegáns humora és fantasztikus játékélménye.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése