Stretch Dungeon・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.09.30 - 18:19   |   Írta: Ca$h   |   1645
30. szept Stretch Dungeon・Ismerkedő

A múlt heti, nem túl sikeres Magic Mansion után nem telhet el hét a Nitrome nélkül.

Sok mindent lehet mondani erről a fejlesztőcsapatról, de hogy terméketlenek lennének, azt nem igazán. Picit utánanéztem a srácoknak és gyakorlatilag az összes játékukba belebotlottam az elmúlt fél évben. Ott volt a fantasztikus Leap Day, a zseniális ReDungeon, majd a katasztrófális Magic Mansion (mindenki hibázhat néha) és most rögtön itt is van nekünk az igencsak furcsa nevű: Stretch Dungeon.

Terhes kismamáktól előre elnézést kérnék, inkább ne is olvassanak tovább. Mint ahogyan az a címből is kiderül maga a labirintus lesz az, ami összehúzódik. Egészen pontosan ezt fogja tenni, főszereplőnk egy öreg szakállas rab, aki végre valahára kiszabadul lógó börtönéből, egy furcsa, falakon tapasztalható összehúzódásnak köszönhetően. Nem lesz képes túl sokáig élvezni szabadságát, ugyanis azonnal zuhanásnak indul, egyik lejtő jön a másik után, halálos csapdák sokasága igyekszik végezni szánalmas életével és minden, amire számíthat egy-egy időben végrehajtott összehúzódás lesz.

Meglehetősen beteg ötlet, nem? Gyakorlatilag arról van itt szó kérem szépen, hogy ezeknek a hirtelen és gyors mozgásoknak köszönhetően, emberünk egyik irányból a másikba fog pattanni és mindeközben vészesen igyekszik elkerülni a biztos halált. Akárcsak a Magic Mansion esetében egy újabb Trial&Error játékkal van dolgunk, és próbálkozásból nem fogunk hiányt szenvedni ezt garantálom. Természetesen másodpercenkénti halálozásra lehet számítani, mire megtanuljuk az alapokat, a pálya meg szüntelen random dobja az akadályokat. Szóval, még belejönni sem lesz valami egyszerű a dolgokba.

Ha meghaltunk (garantálom sokszor meg fogunk) emberünk riadva ébred a cellájában és örömmel konstatálja, hogy még él. Persze nem sokáig, mert kezdődik minden elölről, egy kicsit másképp, egy kicsit máshogy, de mégis valahogy ugyanúgy. A Stretch Dungeon mérföldekkel jobb próbálkozás a Magic Mansionél, hogy miért? Nehéz lenne megfogalmazni, ebben valahogy van fantázia, még ha ugyanolyan értelmetlen, idegesítő, repetitív, végtelenségbe fulladó halálozásról is szól csak az egész. Elmebeteg ötlet, de érdemes vele tenni egy próbát.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése