Build Away!・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.24 - 17:03   |   Írta: Ca$h   |   2319
24. jún Build Away!・Ismerkedő

Mit tehet az ember ilyen rekkenő hőségben? Pancsizik? Nyaral? Sörözik? Északi-sarkra költözik? Dehogy! Ül a BKV-n és építkezik …

A Build Away a túlságosan sikeresnek semmiképpen sem nevezhető Farm Away kistestvére, úgyhogy ha esetleg valaki ismerné, nem fog neki túl sok újdonságot mutatni, a játékmenet tekintetében biztosan nem. A Bulid Away klasszikus Facebook játék annak minden jó és rossz oldalával együtt.

Ami jó szokott lenni az a végtelenül egyszerű játékmenet és irányítás, ami az ember idegeire megy, az a közösségi szellem. Tehát tulajdonképpen csak akkor tudunk kellő mértékben fejlődni és érvényesülni, ha folyamatosan zaklatjuk szerencsétlen ismerőseinket és meg akarjuk győzni őket arról, hogy a 2 millió másik játékon kívül bizony ez a legjobb.

Félretéve a cinizmust a Farm Away valóban nagyon kellemes kis cucc. Első körben azt hittem, ez valami vicc, hiszen egy képernyőn játszódik az egész játék, nem lehet sem zoomolni, sem scrollozni. Adott lesz egy darab épületünk, ami annak ellenére hogy egy lakókocsi a Town Hall nevet kapta, és azt a feladatot fogjuk kapni, hogy folyamatosan tapizva a képernyőt szedjünk össze egyesével pár tucat aranyat. Építkezős játékokon felnőve első körben ugye ez egy kicsit körülményesnek fog tűnni, de ne aggódjatok, később meglesz ennek is az oka.

Ugyanis picike, kis városunk gyönyörű szépen és gyorsan fog fejlődni, ahogyan lépjük a szinteket. Egyre több új épületet tudunk venni, egy idő után mindegyikhez be tudjuk vezetni az elektromosságot, aminek köszönhetően már nem kell tapiznunk az épület automatikusan termeli és halmozza az aranyat. A gondok akkor fognak kezdődni, amikor az épület már túl magas szinten lesz, és az áram nem elég erős hozzá, ugyanis az automatizmus ilyenkor sajnos le fog állni. Na, ilyenkor kell azt is megerősíteni, nem árt, ha az áram mindig egy szinttel magasabb szinten van, mint az épület termelési szintje. Hamarosan azon fogjuk észrevenni magunkat, hogy az aranytermelésünk ezres, majd milliós, majd milliárdos, trilliós-billiós-csilliós lesz. Csupán egy nap játék elég ahhoz, hogy egyszerre 5-6 épületet működtetve már ilyen nagyságrendű legyen minden egyes fejlesztés!

Hosszasan lehetne még taglalni a játékban rejlő lehetőségeket. Ahhoz képest, hogy olyan egyszerűnek tűnt mint a bot, valóban vannak benne mélységek és jó Facebook játékhoz illően nem igényel túl sok időt és törődést, főleg, ha figyelünk arra, hogy minden épületünk kapjon elég áramot. A Bulid Away egy nagyon kellemes, ultracuki, kis építősde. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése